USEIN KYSYTYT KYSYMYSET

UKK Useimmin kysyttyjä kysymyksiä

K: Olen suorittanut HHJ-kurssin. Miksei nimeäni näy listoillanne?

V: Kun suorittaa HHJ-kurssin, pääsee HHJ-alumniin. Mikäli annoit luvan nimesi näyttämiseen julkisesti, se näkyy HHJ-sivulla eli täällä.

HHJ-alumniin kuuluvat saavat kutsuja HHJ-alumnitapahtumiin (vaihtelee paikkakunnittain) sekä kerran vuodessa järjestettävään HHJ-alumniseminaariin Tampereelle.

 

K: Miten pääsen Hallituspartnerien jäseneksi?

V: Täyttämällä jäsenhakemuslomakkeen Jäseneksi -sivullamme.

 

K: Mitä hyötyä on Hallituspartnerien jäsenyydestä?

V: Edut ja hyödyt vaihtelevat paikkakunnittain. Lue lisää kohdasta Miksi jäseneksi?

 

K: Paljonko hallitusammattilainen maksaa yritykselle?

V: Yhtä suoraa vastausta ei voi sanoa, kustannukset vaihtelevat tapauskohtaisesti. Hallituspartnerien suosittelema hallitusjäsenpalkkio on 500 euroa/kuukausi.

 

K: Paljonko hallitusjäsentoimeksianto maksaa?

V: Kustannus vaihtelee, Pohjois-Suomen Hallituspartnerien veloittama kustannus on 1950 euroa.

 

K: Mitä Hallituspartnerit tekevät?

V: Missiomme on: Hallituspartnerien tarkoituksena on edistää ammattimaista ja eettisesti korkeatasoista Suomessa toimivien pk-yritysten hallitustyötä sekä kehittää jäsentensä ammattitaitoa yritysten hallitusten jäseninä. Pyrimme siis kehittämään yritysten kasvua ja kannattavuutta hallitustyöskentelyä parantamalla: lisäämällä osaamista, tuomalla uusia näkökulmia ja toimintatapoja kehittämällä.

 

K: Mikä on HHJ-kurssi?
V: HHJ-kurssi on Hallituspartnereiden sekä Kauppakamarin yhdessä järjestämä viisivaiheinen koulutus, jonka keskeisenä teemana on hallituksen rooli yrittäjän tukena pk-yrityksen strategiavalinnoissa. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomea, katso tarkemmin www.hhj.fi. Kun on suorittanut HHJ-kurssin, on oikeutettu osallistumaan HHJ-tutkintoon. Sen läpäisemisen jälkeen voi käyttää HHJ-nimitystä. Jo yli 5000 henkilöä on opiskellut HHJ-kurssilla ja yli 2000 heistä on hyväksytysti suorittanut HHJ-tutkinnon. HHJ-kokonaisuuteen kuuluu myös HPJ eli hallituksen puheenjohtaja-kurssi.

 

K: Miten hallituksen jäsenestä pääsee eroon?

V: Hallituksen jäsenet valitsee ja erottaa yhtiökokous (tai se taho, joka jäsenen on tehtäväänsä valinnut). Mikäli yhtiö näkee, ettei jostain hallituksen jäsenestä ole hyötyä, hänet voidaan erottaa ylimääräisessä yhtiökokouksessa milloin vain. Työ hallituksessa päättyy silloin heti. Omistajat siis päättävät, ketä hallituksessa on, ja osakassopimus voi määrittää, ketä tai keitä hallitukseen valitaan.

Myös toisinpäin, hallituksen jäsenyys on luottamustoimi, josta henkilö voi erota milloin tahansa. Jos hallituksessa on vain yksi jäsen, hänen tulee ilmoittaa erostaan varajäsenelle.

 

K: Autatteko asuntoyhtiöitä?

V: Kyllä. Tarjoamme koulutusta myös taloyhtiöiden hallituksille, sekä ammattijäseniä taloyhtiöidenkin hallituksiin.

 

K: Milloin yritykseen kannattaa valita ulkoinen hallitusammattilainen?

V: Lähtökohtaisesti jokainen yritys on erilainen yksilönsä, ja joka yrityksessä on oma elinkaaren vaiheensa. Perussääntö on, että hallitustoiminnan on syytä olla ammattimaista heti yrityksen perustamisesta alkaen. Helpoimmin (ja useimmiten edullisimminkin) se onnistuu valitsemalla yrityksen hallitukseen ammattilaisen, joka auttaa mm. rutiineissa, juridiikassa, taloushallinnossa, myynnissä sekä strategian luomisessa.

 

Etkö löytänyt vastausta? Ota yhteyttä!

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.