Hallitusanalyysi avuksi hallituksen jäsenten valintaan – mitä osaamista hallitukseen tarvitaan?

Osakeyhtiöllä on aina oltava hallitus. Usein hallitus koostuu vain yrittäjästä tai yrittäjistä itsestään. Jokainen yrittäjä tarvitsee sparrausta yrityksen kasvuun ja menestymiseen. Yhtiön edun mukaista on valita osaava hallitus, joka auttaa yrittäjyyden haasteissa tai toimintaympäristön muutoksiin sekä tuo osaamista yrityksen johtamiseen. Aktiivinen hallitus voi olla kullanarvoinen. Hallituksen jäsenten kelpoisuusehdot on määritelty osakeyhtiölaissa, joten yhtiöjärjestyksessä ei ole pakko asettaa mitään kelpoisuusvaatimuksia hallituksen jäsenille.

Osakeyhtiölaki ei erittele yhtiöitä niiden koon mukaan. Vastuu on siis lähtökohtaisesti samanlaista niin pienessä kuin suuremmassakin yhtiössä. Hallitustyöskentelyn merkitystä herkästi vähätellään tai se yksinkertaisesti unohdetaan. Hallitusanalyysi on noin 2 tunnin analyysi keskustelu, jossa tarkastellaan ulkopuolisen ostajan toimesta positiivisesti haastaen yrityksen liiketoimintaa ja sen tarpeita.

Käymme analyysitapaamisessa läpi yrityksen strategiaa, johtamista, hallitustyöskentelyä ja omistajastrategiaa ja arvioimme näiden kautta millaista osaamista ja mihin rooliin yritys tarvitsee osaamista hallitukseen. Analyysistä yritykselle jää kirjallinen raportti, jonka valossa tarpeen mukaan yritykselle on kirkastunut näkemys mahdollisista tarpeista täydentää hallitusta.

Moni hallitustyötä aloittava yritys haluaa mukaan yhden ulkopuolisen jäsenen, joka osaa kaikkea. Hallitus on enemmän kuin jäsentensä summa ja kaksi eri profiileilla valittua hallitus osaajaa vastaa yleensä kolmea. Yksi ulkopuolinen jäsen voi jäädä  ulkopuoliseksi, joten suosittelemme että yrityksessä on vähintään kaksi riippumatonta hallituksen jäsentä.

Haluatko kuulla lisää hallitusanalyysistä?

Susanna Koutonen
toiminnanjohtaja
pohjois-suomi@hallituspartnerit.fi
040 7184498