Ulkopuolisen riippumattoman hallitusjäsenen rekrytointi on investointi, jolta on oikeutettua odottaa tuloksia ja tuottoa.

Hallitustyö on yrityksen tärkein, vaativin ja vastuullisin tehtävä ja hallituksen perustaminen sekä jäsenten valinta on usein omistajalle vaikea tehtävä. Pohjois-Suomen Hallituspartnerit tarjoaa tähän apua, jäsenistöön kuuluu yli 200 osaavaa ammattilaista.

Hallituksen vahvistaminen voi tulla ajankohtaiseksi, kun puntaroidaan strategisia päätöksiä kuten liiketoiminnan laajentamista, viennin aloittamista, omistuspohjan laajentamista, rahoituksen järjestämistä, sukupolvenvaihdosta tai yrityksen myyntiä. Yrityksen ulkopuolelta tuleva riippumaton hallituksen jäsen tuo uutta substanssi- ja liiketoimintaosaamista ja tuoreita näkemyksiä.

Tyypillisesti hallitus muodostuu omistajan edustajista, mutta suosittelemme ottamaan jo riittävän alkuvaiheessa riippumattoman hallitusammattilaisen mukaan sparraamaan omistajaa. Yksi tärkeimmistä hallituksen jäsenen tehtävistä on kyseenalaistaa ja vaatia vaihtoehtoja esille. Strateginen hallitus, joka aktiivisesti ohjaa yhtiötä valittuun suuntaan tuottaa lisäarvoa yritykselle.

Pohjois-Suomen Hallituspartnerit välittävät jäseniään yritysten hallituksiin. Sinä määrität valintakriteerit ja teet päätöksen henkilövalinnoista. Me etsimme vaatimuksesi mukaiset jäsenehdokkaat, osallistumme valintaprosessiin yhdessä sovittavalla tavalla ja autamme sopimuksen tekemisessä. Välitämme riippumattomia hallitusjäseniä, joilla on aito halu auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Jäsenistön monipuolinen kokemus yrittäjyydestä ja johtamisesta antaa yrityksille mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan. Julkaisemme avoimet hallitus hakuilmoitukset jäsenillemme,  joko alueellisesti tai valtakunnallisesti. Valtakunnalliseen verkostoon kuuluu tällä hetkellä 11 aktiivista alue yhdistystä, joissa on yli 1300 jäsentä. Yrityksen tilanteen ja tarpeen kartoituksen jälkeen haetaan jäsenistöstä sopivia ehdokkaita, joista yritys valitsee haastateltavat ja jos ehdokas on sopiva tehtävään, valitsee yhtiökokous hänet tehtävään.

Jäsenvälityspalvelu on maksullista, mutta kohtuullisesti hinnoiteltu. Palvelusta veloitetaan prosessin kartoitus- ja hakuvaiheessa kiinteä kulloinkin voimassa oleva palvelumaksu, kuten myös jokaisen hallituksen jäsenen valinnasta. Jos haluat että autamme sinua varmistamaan millaista osaamista ja mihin rooliin yritykseen tarvitaan osaamista menestyksen varmistamiseksi tutustu myös hallitusanalyysi palveluun. Hallitusanalyysi – Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry

Suosittelemme tyypillisesti haettavan kahta yrityksen riippumatonta hallituksen jäsentä. Riippumattomat jäsenet voivat tukea tai täydentää toisiaan hallitustyössä. Pohjois-Suomen Hallituspartnerit tarjoaa nopean ja tehokkaan hallitus rekrytoinnin – järkevään hintaan. Tavoitteemme on löytää jokaiseen yritykseen juuri oikeanlaiset hallitus osaajat.

Haluan löytää hallitusjäsenen tai neuvonantajan – miten pääsen alkuun? Olet yhteydessä niin kerron lisää.

Susanna Koutonen
toiminnanjohtaja
pohjois-suomi@hallituspartnerit.fi
040 7184498

Tutustu jäseniimme