Welado Oy palkittiin Tammisella Nuijalla Kauppalehden Kasvajat kiertueen Oulun tapahtumassa.


Tunnustus luovutetaan pohjoissuomalaiselle yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua. Tamminen Nuija-tunnustus jaettiin nyt jo kymmenennen kerran.

Tiistaina 10.5.luovutti Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry tunnustuksen Tamminen Nuija vuoden 2022, oululaiselle väyläalan rakennuttajalle Welado Oy’lle. Tunnistuksen vastaanottivat Welado Oy’n hallituksen puheenjohtaja Jouni Vidqvist ja hallituksen jäsen Henry Paasikivi.’

’Tunnustus luovutettiin pohjoissuomalaiselle yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua. Tamminen Nuija-tunnustus jaetaan nyt jo kymmenennen kerran. Tunnustuksen luovuttivat valintaraadin puheenjohtaja johtaja Sami Heikkilä, Nordea Bank Oyj ja yhdistyksen toiminnanjohtaja Ane Ahnger, valintaraadin sihteerin ominaisuudessa.

Valintaraati totesi voittajasta:

Pitkäjänteinen ja tavoitteellinen toiminta on toteutunut tukenaan perusteellisesti laadittu strategia. Yhtiön strategian näkyvyys on hyvä ja toteutus on järjestelmällistä.

Yhtiössä on ollut sekä orgaanista kasvua että on toteutettu laajentumista yritysostoin tavoitelluilta alueilta. Hankittujen liiketoimintojen integraatio on onnistunut hyvin. Hallituksen kokoonpanossa on diversiteettiä. Puolet jäsenistä on naisia ja puolet riippumattomia jäseniä.

Hallitus on osoittanut omistajalleen olevansa luotettava, sitoutunut ja määrätietoinen jo pidemmän aikaa. Omistajien ja hallituksen keskinäinen luottamus on syventynyt ajan saatossa kokemuksien ja näyttöjen kautta, vaikka eteneminen on ollut välillä kivikkoista ja haastavaa.

Henkilöstö kokee, että heitä kuunnellaan ja työntekijöiden sitoutuneisuus ja tyytyväisyys on hyvällä tasolla. Kolmen pääomistajan lisäksi henkilökunnalla on mahdollisuus osakkuuteen.

Voidaan todeta, että palkittava on positiivinen poikkeus toimialallaan. Operatiiviseen onnistumiseen tarvitaan perusteellista alan ja vankkaa businesslogiikan ymmärrystä.

Kuva: Vasemmalta yhdistyksen toiminnanjohtaja Ane Ahnger, valintaraadin sihteerin ominaisuudessa ja valintaraadin puheenjohtaja johtaja Sami Heikkilä, Nordea Bank Oyj sekä Welado Oy’n hallituksen puheenjohtaja Jouni Vidqvist ja hallituksen jäsen Henry Paasikivi.’

Kiitospuheessaan Jouni Widqvist totesi, että matkalla on ollut sekä menestystä että haastavia tilanteita. Winqvist kertoo: ”Haluamme luoda uudenlaisen rakennetun ympäristön ekosysteemin, jossa yhteistyöllä saadaan aikaan enemmän ja merkittävämpiä tuloksia asiakkaillemme ja koko alalle”.  ”Näkemyksemme mukaan yhdessä rakentuu enemmän. Paras laatu saavutetaan hyvillä eväillä ja laadukkaat projektit syntyvät pehmeillä arvoilla johtamalla, yhteistyöllä ja rautaisella ammattitaidolla.” Widqvist jatkaa.

Jouni Widqvist, hallitustyön tärkeä työkalu kädessään Tamminen Nuija.

Jouni Widqvist, hallitustyön tärkeä työkalu kädessään Tamminen Nuija.Katso videotallenne Welado Oy ja ARTISAN-ajattelu: https://www.youtube.com/watch?v=HklYFzfO7-U&t=3s (1 min 48 sek)