Uusin tieto liiketoiminnan hyödyksi


”Niin muuttuu maailma, Eskoseni” kirjoitti Aleksis Kivi suositussa komedianäytelmässä Nummisuutarit (1864). Rastor-instituutin asiakkuusjohtaja Mauri Halonen kirjoittaa blogissaan menestymisestä ja uusimman osaamisen, tiedon ja taidon merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Miten liiketoiminnan tarvitsema uusin tieto on saatavilla ja miten sitä pitää soveltaa nopeasti ja tehokkaasti liiketoiminnan hyödyksi.

Tapasin vuosia sitten yrittäjän, joka oli tehnyt kannattavaa liiketoimintaa vuosikymmeniä. Pääsin tekemään hänen kanssaan yhteistyötä henkilöstön osaamisen kehittämisen parissa. Monta kertaa keskustelimme liiketoiminnasta ja erilaisista tavoista harjoittaa jatkuvasti kannattavaa toimintaa. Rohkaistuneena kysyinkin häneltä suoraan ”mikä on menestymisesi salaisuus”. Olemme aina parempia kuin kilpailijat. Valjastamme systemaattisesti uusimman tiedon liiketoiminnan hyödyksi, oli yksinkertainen vastaus.

Parhaat tyypit sisään

Parhaat kyseiselle toimialalle hakeutuvat henkilöt hakeutuvat meille päästäkseen kehittämään itseään toimialan huippuammattilaisiksi. Maine henkilöstöään kouluttavana organisaationa on taannut hyvän ja motivoituneen henkilöstön koko yrittäjäuran ajan. He hakeutuvat minulle töihin, kun tietävät, että kaikki on mahdollista. Valitsen heistä motivoituneimmat ja kehityskykyisimmät.

Satelliitit keräävät tietoa

Uusin tieto on parasta tietoa. Valjastan innokkaimmat ja motivoituneimmat henkilöt hankkimaan uusinta tietoa liiketoiminnan eri sektoreilta säännöllisesti vuosittain erilaisiin koulutuksiin ja kehittämishankkeisiin osallistumalla. He ovat kuin satelliitteja keräämässä maailmalta uutta tietoa. Suurimpiin muutosprosesseihin valjastamme koko henkilöstön. Räätälöidyt ratkaisut sopivat tällaiseen parhaiten. Varmistamme yhteisen näkemyksen ja yhteisen tietotason kaikille.  Räätälöidyt ratkaisut aina alkupiste johonkin uuteen suuntaan.

Parhaat menetelmät

Sovellan uutta tietoa liiketoimintaan kysymällä kaksi tärkeää kysymystä koulutuksiin osallistuneilta aina lähipäivien jälkeen. ”Mitä asioita koulutuksessa käsiteltiin sekä miten uutta tietoa voidaan hyödyntää liiketoiminnassamme.” Kehittäminen on säännöllistä, systemaattista, nopeaa ja tuloksellista. Yksinkertainen on tehokasta.

Parhaat hyödyt

Mitään hyväntekeväisyyttä tämä ei ole. Business vaatii tekijänsä ja menetelmänsä. Motivaatio pysyy hyvällä tasolla sisäsyntyisesti. Askel askeleelta edetään strategian mukaisesti vision osoittamaan tavoitteeseen. Toimialan alhaisimmat sairaspoissaolot. Toimiminen sisäisenä yrittäjänä yrityksen sisällä. Kokonaisvastuu omasta vastuualueesta. Parhaat taloudelliset tulokset.

Rastor-instituutin asiakkuusjohtaja Mauri Halonen esitelmöi blogin aiheesta tiistaina 23.2. klo 16 alkavassa webinaarissa. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

P-S Hallituspartnerit ry webinaari: Mauri Halonen Uusin tieto liiketoiminnan hyödyksi.

Aika: 23.2.2021 klo 16:00-17:00
Linkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Mauri Halonen, KTM, HHJ

Mauri Halonen toimii Rastor-instituutin asiakkuusjohtajana Oulussa. Maurin intohimona on henkilöstön osaamisen kehittämisen valjastaminen yrityksen liiketoiminnan hyödyksi.